Afwerking

Singersteek

AFWERKING

De laatste handeling, voordat het drukwerk jouw kant op komt.
Doen we met dezelfde zorg.

Wij willen namelijk dat het eindresultaat juichend wordt ontvangen.
Netjes afwerken dus.

De laatste, maar belangrijke schakel in onze drukwerk-keten: de afwerking. Wat moet er met jouw helderblauwe of kleurrijke folder gebeuren, zodat je een meer dan tevreden klant bent? Pregen? Nummeren? Oognietjes erin? Binden met echt garen? Of couverteren? Couver-wat?
Zeg het maar. We doen het allemaal.

TH_0063

STANSEN

Een uitnodigingskaart in de vorm van je bedrijfspand. De menukaart van een lunchroom in de vorm van een bord. Of de toegangskaart voor het concert van de Rolling Stones in de vorm van die tong… Wij stansen jouw drukwerk in elke gewenste vorm. Om op te vallen.

verpakkingen drukken

PREGEN

Pregen is een hoogdruk techniek. Het staat voor omhoog (of omlaag) drukken.
Blindpreeg is zonder inkt. Gedrukte preeg is met inkt.

Drukkerij ten Herkel houdt van pregen. Want wij zijn gek op ambachtelijk drukken. Zo oud als de weg naar Loosdrecht. En zeker net zo mooi.

stickers vellen slitten

SLITTEN

Bij slitten wordt het gedrukte materiaal half doorgestanst. Voorbeeld? Op een vel zijn 10 stickers gedrukt. Al deze sticker hebben een slit in de vorm die jij hebt gekozen. Handig om ze er één-voor-één af te halen.

vouwen drukwerk zigzag

RILLEN

Bij rillen maken we een zogenaamde ‘voor-vouw-lijn’. Vooral bij zwaarder papier is dat handig. Dan kun je het papier makkelijker vouwen. En kaarsrecht, want wij hebben de vouw al gemaakt. Goed idee hè?

nummeren loterijen nummeren oplopend aflopend bonnen

NUMMEREN

De loterij bijvoorbeeld. Toch handig als je 5.000 loten verkoopt en ze hebben allemaal een ander nummer. Kan er maar één de hoofdprijs winnen. Nummeren is voor ons een fluitje van een cent. Of twee.

vouwen z-card drukwerk folder

VOUWEN

Ook vouwen kan je drukwerk een meerwaarde geven. In twee slagen bijvoorbeeld. Een kruisvouw of zigzag, net even anders.

Badges drukken voor beurs

RONDHOEKEN

Met ronde hoeken wordt je drukwerk iets speelser. Vriendelijker ook. Het is maar net welke uitstraling je wilt. Wij hebben daar een ouderwetse, maar hele mooie machine voor. Puur handwerk.

nieuwsbrief magazine sealen rietsuiker folie eco drukken

SEALEN

Elke brochure of elk leaflet in een aparte transparante verpakking. Dat zorgt voor bescherming, zodat je drukwerk in perfecte staat aankomt. Ook handig: in een geseald pakketje kun je nog meer kwijt: een antwoordkaart bijvoorbeeld of een gadget. Kunnen we er ook bij doen.

couverteren

COUVERTEREN

Couverteren is het vouwen en insteken van drukwerk in een envelop. In één ‘straat’ worden deze handelingen verricht. Natuurlijk kunnen we ook handmatig couverteren. Als er naast jouw brief nog een leuk kadootje in de envelop moet bijvoorbeeld.

multiloft bordje standaard POS materiaal

PLAKKEN OP FOAM

Het is een schitterende poster geworden. Je kunt hem zo ophangen. Maar het zou ook mooi zijn om de poster neer te kunnen zetten. Geen probleem, dan plakken we hem op foam, met een standaard aan de achterkant. Superstrak en net even anders.

afwerking door hechten met nietje in rug

GENIET BROCHEREN

We hebben een stapel papier voor je bedrukt. Nu nog even afwerken met een nietje. Bij geniet brocheren plaatsen we twee nietjes in het midden van het drukwerk. En daarna vouwen we het tot een boekje. Doen we vaak, onder andere voor handleidingen, rapporten, tijdschriften en clubbladen.

brocheren oognietjes

GENIET BROCHEREN MET OOGNIETJES

Je kent ze wel, van die nietjes met een oogje aan de buitenkant van een boekje. Dus we pakken een stapel gedrukt papier en plaatsen een of twee nietjes in het midden. Aan de buitenkant van je boekje vallen deze nietjes op. Ze kijken je als het ware aan. Met hun oogje. Mooi detail.

gelijmd in de rug

GARENLOOS BROCHEREN

Brocheren is het inbinden van meerdere pagina’s waardoor een boek(je) ontstaat. Dit kan met een nietje, met garen of met lijm. Garenloos brocheren doen we met lijm. De stapel papier wordt aan de rugkant heel licht gefreesd waardoor een ruwe kant ontstaat. Hierop wordt verwarmde lijm aangebracht. En zo houden we de pagina’s mooi bij elkaar.

boeken

GENAAID BROCHEREN

Brocheren is het inbinden van meerdere pagina’s waardoor een boek(je) ontstaat. Dit kan met een nietje, met lijm of met garen. Genaaid brocheren doen wij met garen. De meest klassieke manier van het inbinden van een boek. Met wit garen bijvoorbeeld, of met een kleurtje. We zijn er gek op bij Drukkerij ten Herkel.

TH_0135

WIRO BINDEN

Wiro binden is een inbindsysteem waarbij we de vergaarde losse vellen ponsen en daarna bij elkaar houden met een metalen spiraal. Weer zo’n techniek die wij beheersen, waarmee van een stapel gedrukt papier een mooi boekje wordt gemaakt.

hard cover boek

HARDCOVER BOEKEN

Een echt boek heeft een harde cover. Dan staat er iets in je boekenkast. En het valt niet om. De hardcover kunnen we natuurlijk bedrukken zoals jij wilt. In fullcolour bijvoorbeeld, met voor de extra attentiewaarde een deel van de cover in foliedruk. En daar ligt-ie dan: in de boekwinkel. Met jouw naam erop. Of bij Bol.com. Trots.

waaier inbinden busschroef

BUSSCHROEVEN

Een kleurenwaaier. Een monsterboek. Of een andere verzameling drukwerk die je wilt laten opvallen. Wij binden het drukwerk met busschroeven. Van metaal of van plastic. Goudkleurig of wit. We hebben ze in alle soorten, kleuren en maten. Jij kiest.